Duurzame kinderkleding.
Gratis verzending in NL & BE vanaf €75,- (muv sale)
Gratis ophalen in onze winkel!
De mooiste baby- en kinderkleding op één plek.

Tokkelientje - 26 / Sep / 2024

Kinderboeken week bij Tokkelientje

Kinderboeken week bij Tokkelientje

Het is weer zover! De Kinderboekenweek van 2024 staat op het punt van beginnen. Dit jaar vindt deze plaats van 2 oktober t/m 13 oktober. Het thema? Lekker Eigenwijs!

Naast onze nieuwe boeken in de winkel. Heeft Tokkelientje ook nog iets anders bedacht:


Een mini bibliotheek”

 

Lever een van je oude boeken in en kies een nieuw gelezen boek! Heb je die uit? Dan mag je gewoon weer terugkomen om hem weer verder te ruilen! 

Tokkelientje’s boeken voor deze Kinderboekenweek

Naast de ruilbibliotheek ter ere van de Kinderboekenweek, hebben wij ook een selectie gemaakt van de leukste eigenwijze kinderboeken van dit jaar. Voor elke leeftijd! Ontdek ze hier alle 14.


Baby ziet; kijkboek met spiegeltje 

Leeftijd 0-1 jaar

 

De reeks “Baby Ziet” is ondertussen al een beetje een klassieker. Het principe is eenvoudig: eenvoudige patronen in zwart-wit, hier en daar aangevuld met een felle kleur. Helemaal op maat van de waarneming van baby's. Tekeningen die de hersenen en de visuele waarneming stimuleren! 

In dit nieuwe kijkboek staan wederom een heleboel leuke patronen. En als kers op de taart zit er achterin het boek een spiegeltje!


Flapjesboek: Billen



Leeftijd: 1-2 jaar

 

Kleine kinderen zijn dol op kiekeboe-spelletjes. Die toveren al snel een grote lach op hun gezicht! Yusuke Yonezu bedacht hier een nieuwe variant op; Billen!

Eerst zie je alleen de billen van een dier. Als je het flapje omlaag doet, komt hij helemaal tevoorschijn en zwaait hij vrolijk. Alle kartonboekjes van Yonezu nodigen kinderen uit om te spelen en te raden. De duidelijke lijnen, heldere kleuren en stevige pagina’s maken dat ze ze keer op keer zullen pakken.

Het eigenwijze Ei

Leeftijd: 2-4 jaar

 

Ei rolt uit zijn nest en botst tegen een steen. Boink. Krak!

Hij gaat op zoek naar zijn moeder, en komt onderweg allerlei jonge dieren tegen. Dan ziet hij een kip met eieren.

Zou de kip zijn mama zijn? Maar die zegt: ‘Ja, je bent een ei… maar niet van mij!’

Bij wie hoort Ei dan wel?

 
Het Eigenwijze Ei



Een jurk met zakken

Leeftijd: 4+

 

 

Voor iedereen die geen prinsessenjurk wil Lucy krijgt van haar tante Augusta een jurk voor haar verjaardag. Samen gaan ze naar de Wereldberoemde Boetiek, waar Lucy wordt overstelpt met jurken. Dunne jurken dikke jurken jurken geel en groen wikkeljurken strikkenjurken verschrikkelijke prikkeljurken! zwieren-zwaaien-draaien-jurken voor een koningin vachtenjurken, veren jurken linnen jurken, leren jurken soepjurken, hoepeljurken effen jurken, PRINT! dolle jurken dwaze jurken ik-neem-je-te-grazen-jurken! En dat zijn er nog maar een paar… Maar er is een probleem. Geen van die talloze jurken voelt goed. Lucy wil een jurk met zakken! Voor al haar avonturen. Dat is schrikken voor de verkoper. Wat nu?

 

 

Word nooit groot

Leeftijd: 4-8 jaar

 



 

Dit humoristische prentenboek is een ode aan de fantasie en vindingrijkheid van kinderen. Gebaseerd op de levensvisie van Roald Dahl: Never grow up! Wat zou er gebeuren als je nooit volwassen werd?

Dan hoefde je in ieder geval niet al die vreselijk verantwoorde grote mensen dingen te doen. Het is gewoon sneu met hoeveel saaiheid volwassenen hun dagen vullen. Maar het kán ook anders…!

Dit prentenboek is een ode aan de fantasie en vindingrijkheid en zal alle fans van Roald Dahl aanspreken, jong en oud!

 

Siemon naar rechts

Leeftijd: 3 - 5 jaar

 

Help zeemeeuw Siemon, in Siemon naar rechts, van Nicole van Brummelen om zijn vrienden terug te vinden. Een super grappig prentenboek waarin je soms naar links, en soms ook naar rechts moet bladeren.

Siemon de zeemeeuw weet het verschil tussen links en rechts niet en raakt onderweg de andere meeuwen kwijt. Hij komt een zeehond tegen en vraagt hem of hij de andere meeuwen heeft gezien. De zeehond niet, maar misschien de walvis wel. ‘Blader twee keer naar rechts en je komt haar tegen.’ Keer op keer wordt Siemon doorverwezen naar een ander dier. Lukt het hem om de meeuwen terug te vinden? 

Auteur-illustrator Nicole van Brummelen verdwaalt regelmatig. Omdat het soms wel handig kan zijn om op je eindbestemming aan te komen, bedacht ze dit verhaal. Het resultaat is een kleurrijk prentenboek met een vrolijk personage waar je alle kanten mee op kunt!

 

 

Nadia’s Dag 

Leeftijd: 3 - 5 jaar

 

Nadia’s nacht van auteur Henrieke Herber en illustrator Miriam Bouwens heeft een vervolg: Nadia’s dag. In dit sfeervolle en los te lezen voorleesboek voor kleuters beleeft Nadia allerlei avonturen met haar twee papa’s. Door de korte, afgeronde belevenissen is dit boek perfect om elke dag uit voor te lezen. Samen met haar beste vriend Joris gaat Nadia naar groep 2. Dat is best spannend. In groep 1 had ze juf Iris, die knorde als een varkentje als ze lachte. De nieuwe juf heet Cora. Hoe zou zij lachen? Nadia maakt nog meer nieuwe dingen mee. Met haar twee papa’s bouwt ze een zand vulkaan, ze eet drakenfrietjes en kweekt reuzenpompoenen. Opa Jan vertelt over hond Biru, meneer Van Dam blijkt een trucjeskoning te zijn, en wie is toch die brulbuurman? Wanneer ze met de andere kinderen uit groep 2 naar de dierentuin gaat, knijpt Nadia haar ogen dicht en krijgt ze een bijzonder idee. ‘Fantasierijk en sfeervol. (…) Wat meteen opvalt, zijn de prachtige illustraties in dit voorleesboek. De zachte kleuren en lieve vrolijke gezichten van de personages geven het boek precies de juiste sfeer.’ 

He, wie zit er op de wc?

Leeftijd: 3 - 5 jaar 

Beer moet heel nodig. Hij loopt naar de wc. 
Maar de deur is op slot. Wat moet hij daar nu mee? 

'Hé, wie zit er op de wc?'

Raad je mee? 
Beer en zijn vrienden moeten heel lang wachten voordat de deur van de wc eindelijk opengaat...

Favoriet van kinderen, voorleesouders, juffen en meesters. 

Ga jij ook al op de grote wc? Een leuk boek voor de zindelijkheidstraining. En nog steeds een voorlees succes daarna. 

 

 

De grote mees Kees

Leeftijd 4-6 jaar

 

 

Mees Kees is de leukste meester ooit, ook al is hij nog maar een stagiair. Hij geeft moppendictee en vindt dat je de sommen best mag overschrijven als het rekenwonder uit de klas ze al heeft gemaakt. Maar het fijnst is dat hij altijd een goede oplossing verzint bij rampen, of het nou over spelling gaat of over hoe je in plaats van een saaie musical een fantastisch stuk opvoert! Zolang directeur Dreus er maar niet achterkomt... 

In dit lekker dikke voorleesboek zijn de verhalen van Mees Kees ruim en kleurrijk gezet, zodat ook de jonge Mees Kees-fans ervan kunnen genieten. In dit deel zijn De rekenrap en In de gloria opgenomen. 

 

 

Samen Hier

Leeftijd: 3 - 11 jaar

Samen hier is een liefdevol prentenboek van Oliver Jeffers, de illustrator van het bekroonde De krijtjes staken! Geweldig cadeau voor pasgeborenen en jonge ouders. Prachtig vertaald door Marjolein Algera.

Dit liefdevolle boek maakte Oliver Jeffers direct na de geboorte van zijn zoon. Zijn boodschap is universeel: ‘Welkom op aarde. Dit kan een verwarrende plek zijn, vooral als je er nog maar net bent. Dit boek kan je gids zijn bij de start van je reis. Je zult zelf nog veel meer ontdekken. De wereld kan heel ingewikkeld zijn, maar eigenlijk is het ook allemaal heel simpel: je hoeft alleen maar aardig te zijn.’

 

De Neehoorn

Leeftijd: 4 tot 8 jaar 

In het Hartenbos wordt een kleine, schattige eenhoorn geboren. Maar hoewel iedereen hem ontzettend li-la-lief vindt en hem gesuikerde geluksklaver voert, gedraagt hij zich helemaal niet als een eenhoorn. Hij zegt constant op alles NEE, dus noemt zijn familie hem uiteindelijk maar de NEEhoorn. 

Op een dag ontsnapt de NEEhoorn uit zijn suikerspinwereld. Hij ontmoet een wasbeer die niet wil luisteren, een hond die echt nergens van houdt en een prinses die altijd in tegenstellingen spreekt. De vier zijn samen een goed team. Want zelfs koppig zijn is samen veel leuker!

 

 

Dagfrid

Leeftijd 6-8 jaar

 

Dagfrid is een Vikingmeisje. Helaas betekent dit dat ze een lange jurk moet dragen waarin ze niet kan rennen. En dat ze de halve dag bezig is met het schoonvegen van de hut en het koken van vis... Daar zit ze natuurlijk helemaal niet op te wachten! Maar Dagfrid is avontuurlijk en slim genoeg om voor elk probleem een oplossing te bedenken. 

Misschien kan ze naar Amerika varen en een eigen land stichten? Of haar oudere broer inschakelen in de keuken? In dit boek zijn drie verhalen over Dagfrid gebundeld. Om zelf te lezen of om voor te lezen. 

 

Hotel Flamingo

Leeftijd 8-10 jaar

 

We hebben ze allemaal in ons hart gesloten: de kordate Julia, Makkie de lieve Maki, T. Beer, die je het liefst zou knuffelen Zelfs die eeuwig chagrijnige, opvliegende Madame Le Cochon hoort bij onze favoriete kinderboekfiguren.

Maar hoe zal dat zijn als Madame nóg erger wordt? Want daar kun je op wachten als er in Hotel Flamingo een kookwedstrijd wordt georganiseerd. Ze moet concurreren met de grootste chef-koks van de Beestenboulevard - die mogelijk nog sneller zijn aangebrand dan zij.

En dan heb je Alfonso Snelsnavel nog, de stuntduif die niet meer durft te vliegen nadat hij een lelijke smak heeft gemaakt, en Simon Zuigveel, de flamboyante octopus, en natuurlijk komt Marcus Malafide weer om de hoek kijken 

 

De waanzinnige boomhut 39 verdiepingen

Leeftijd: 7 - 12 jaar 

Als je dacht dat de boomhut niet nóg hoger kon, dan heb je het goed mis! De boomhut is uitgebreid met maar liefst dertien gloednieuwe verdiepingen.

Kom op bezoek bij Andy en Terry in hun waanzinnige boomhut van 39 verdiepingen! Spring op de hoogste trampoline ter wereld, rooster marshmallows boven een werkende vulkaan, neem een duik in de chocoladewaterval, aai de babydinosaurussen, wandel hand-in-slurf met de Slurfi nator, vlieg met een draaistoel met propelleraandrijving, stap in de enge achtbaan en maak kennis met Professor Stupido, de grootste ON-uitvinder van de wereld. 

Dus waar wacht je nog op? Kom naar boven!!

 

 

Zien we jou bij onze ruilbiblotheek?

Veel lees plezier! 

Tokkelientje

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »